المكونات:
سبيط (كاليمارى)حسب الرغبةفلفل اخضر وفلفل حار
طماطم
بصل
بقدونس
صلصة طماطم
للتتبيل:
ثوم - زنجبيل طازج(قطعة صغيرة)
ملح وفلفل وبهارات (كارى -كركم -كمون)
ليمون وخل
طريقة التحضير:
- تضرب جميع مقادير التتبيل فى الخلاط- يتبل السبيط ويفضل ان يوضع فى الثلاجة لمده ساعة وممكن طهيه مباشرة
- فى طاسة نضع قليل من زيت الذرة على نار متوسطة ونشوح فيه السبيط المتبل مع التقليب حتى تجف المياه
- ثم نضيف الخضار (الطماطم-الفلفل الاخضر والحار -البصل)الى ان يدبلوا شوية.
- نضيف صلصة الطماطم المخففة بقليل من المياه لحد مايندمجوا مع بعض.
- نضع البقدونس ونزود الميه شوية لما تغلى نغطيها كويس ونحطها فى فرن حرارته متوسطة لحد مايكمل سوا
للتقديم:
يقدم مع رز صيادية وسلطة طحينة
0 التعليقات:
إرسال تعليق